top of page
Search

politieke kringen hoogbezoek?

STEMMEN RONSELEN KAN OOK NEGATIEF UITDRAAIEN

Ik denk dat dit in 2012 was. Er was onaangekondigd “hoog bezoek” in Deerlijk. Zijn naam komt wel vaker in de krant. Hij is van West-Vlaanderen.

Er werd anoniem een verkiezingscampagne gevoerd in diverse straten in onze gemeente. Men dropte op de hoek van de straat een delegatie politiekers. Ze kwamen uit een busje gesprongen de straat op. Een slim bekeken en goed voorbereid systeem hadden ze wel uitgedokterd om geen tijd te verliezen. De eerste belde aan de deurbel aan (waar ze geen oprit moesten doen). Hij droeg een sober donker pak. Een tweede volgde en blonk uit in geur en kleur. Dus was hij de persoon waar rond het allemaal draaide. Hij deed overal een woordje en een neutrale derde volgde om te zeggen dat het tijd was om door te gaan en afscheid te nemen. Op het einde van de straat stapten ze terug het busje in en vermoedelijk werden ze naar een andere drukke straat gebracht. Laat ik daar nu toevallig getuige van zijn. Ik kwam net mijn bloemenperk aan de straatkant van water voorzien…. “Dag mevrouw, lekker weertje hé vandaag?”

Ik dacht dat het iemand was die de weg vroeg naar een gekende meubelzaak hier dichtbij. Maar hij liep gewoon door. En daar kwam de volgende al aan. Ik citeer:

“Ha! Hallo! Dag mevrouw! Ook aan het genieten van het warme zonnetje? En de mooie bloemetjes voorzien van een beetje water? Ze zullen er deugd van hebben op deze mooie dag!” Mijn antwoord : “Ja meneer. Dat is het zowat voor vandaag. Meer zit er niet in, een slechte dag vandaag.” Hij: “Maar allez madame, ge ziet er stralend goed uit!” Hij zag dan het bordje FIBROVEERKE VZW aan de brievenbus hangen… Ik : “Ja meneer. Maar ik ben beperkt in mijn doen en laten door fibromyalgie. Vandaag heb ik overal pijn. Ken je dat meneer, fibromyalgie?” Hij: “Neen mevrouw, ik ken dat niet. Ik zal het eens opzoeken. Nog een fijne dag!” Een duw in de rug en weg was hij! Ik kreeg geen visitekaartje met zijn naam en emailadres waar hij altijd te bereiken was…. Maar ik kende hem wel! Dit is een persoonlijke ervaring en gaat niet over de gemeentepolitiek.

Van de 300 politici die we ooit onze problematiek hebben voorgesteld, kwamen er 2 reacties. Er kwam 1 volksvertegenwoordiger op bezoek.

Bron: tijdschrift Fibroveerke juni 2023


Comments


bottom of page